tiistai 13. lokakuuta 2009

Paasikivi opisto, syksy 2009

Jakso 1:

Hui kauhistus sentään, on sellainen olo, että vasta äskettäin änkesin jalkani Paasikivi opiston oven väliin ja nyt on jo ensimmäinen jakso ohi OxO; Niin se aika rientää...

Asiaan! Ensimmäinen jakso oli mukava lämmittely taideopiskeluun. Tehtiin aika monipuolisesti kaikenlaista; piirettiin hiilitöitä, raapusteltiin muotokuvia niin patsaista kuin kavereista ja saatiin jopa roskasta aikaan taidetta.


Pistetäänpäs tästä sadosta nyt jotain esille:


Muotokuva elävästä mallista



Välineet: lyijykynä


Tehtävänä oli ottaa pari ja piirtää muotokuva häntä mallina käyttäen.
Pari poseerasi kymmenen minuuttia, sitten vaihdettiin osia seuraavaksi kymmeneksi minuuttiksi ja taas vaihto ja jne jne, kunnes kuvat valmistuivat.

En ole ennen koittanut elävän mallin piirtämistä, joten omasta mielestäni tämä meni ihan silleen kohtuullisesti. Hiukset jäi vähän kesken ja suualue voisi olla parempi, paljonkin, mutta muuten ei sen suurempaa naputtamista.
Näitä pitäisi tehdä itsekseenkin usemmin, on tosi hyvää harjoitusta tämä!

Surrealistinen muotokuva


Välineet: akryylimaalit

Tämä työ on tavallaan jatkoa aikaisemmalle muotokuvan piirtämiselle. Tehtävänanto oli parista tehdyn muotokuvan perusteella tehdä surrealistinen maalaus.

Akryylivärejä en ollut ennen käyttänyt, en itseasiassa edes paksuja maaleja, joten olen suhteellisen tyytyväinen tähän ensimmäiseen yritykseen.
Oikeastaan jopa nautin akryyleillä maalaamisesta, täytynee varmaan tulevaisuudessa ostaa muutama tuubi kotiinkin :3


Kuulakärkikynä-työ



Välineet: kuulakärkikynä

Pieni 'kotiläksy' jonka tein, vapaaehtoisesti kylläkin.
Koska valitettavasti olen hitaan puoleinen piirtäjä ja jumitin Daavid-patsaan ja hiilen kanssa, minulta jäi kokonaan välistä harjoitus piirtää pelkkää kuulakärkikynää käyttäen. Taaskaan en ollut moista ennen yrittänyt, joten otin kynän käteen jahka pääsin kotiin.

Alunperin työ piti toteuttaa aitoa mallia käyttäen, mutta koska olin lähipäivinä katsellut kuvia vanhoista japanilaisita puupiiroksista, käytin yhtä mallina. Löyhästi, mutta käytin kuitenkin ;3
Oli muuten yllättävän mukavaa puuhaa tämä kuularin käyttö ^w^


Voi olla, että lisäilen näitä kuvia vähän myöhemmin. Muutamaa kuvaa pitäisi vielä editoida ja ainakin roska-kollaasi kaipaa paria lisäkuvaa itsestään.

Palaillaan asiaan~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti